افزایش پوکی پسته در سال جاری؛ آفتاب سوختگی عامل اصلی است
علی اسماعیل پور، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی کرمان، علت اصلی افزایش درصد پوکی محصول پسته در سال جاری را آفتاب سوختگی اعلام کرده است. وی با اشاره به نقش دمای بالای هوا و تابش شدید نور خورشید در این پدیده، تاکید کرد که قطعیهای مکرر برق و افزایش نیاز آبی نیز به تشدید این مشکل کمک کرده است.
طبق گفتههای این کارشناس، افزایش دمای هوا به بالای ۴۰ درجه سانتیگراد در مدت زمان طولانی، باعث توقف رشد مغز پسته و در نتیجه ایجاد پوکی در میوه میشود. همچنین، آفتاب سوختگی باعث ایجاد لکههای سیاه رنگ روی پوست میوه و سیاه شدن مغز پسته میشود.
اسماعیل پور پیشبینی کرده است که درصد پوکی محصول پسته در سال جاری بین ۲۰ تا ۴۰ درصد متغیر باشد و این میزان در قسمتهای انتهایی تاج درخت که بیشتر در معرض آفتاب قرار دارند، بیشتر خواهد بود.
وی عوامل دیگری مانند کمبود مواد غذایی، کمبود آب آبیاری و خسارت آفات را نیز در افزایش پوکی پسته موثر دانسته است.
با توجه به اهمیت اقتصادی پسته در کشور، این موضوع زنگ خطری برای کشاورزان و مسئولان است. برای کاهش خسارات ناشی از آفتاب سوختگی، نیاز به اتخاذ تدابیر مناسب مانند مدیریت صحیح آبیاری، استفاده از سایبان و ارقام مقاوم به گرما است.
با احترام ، مجله خبری روز آنلاین