خانه » روغن حیوانی زیاد مصرف نکنید

در جریان پویش ملی «روغن مناسب، تغذیه سالم، خانواده سلامت» که از ۱۷ تا ۳۰ آذر برگزار شد، فرشاد رشیدی، متخصص تغذیه، نکات مهمی را درباره مصرف روغن حیوانی و چربی گوسفند ارائه کرد. وی با تأکید بر اینکه روغن حیوانی، به ویژه در منطقه ما، مصرف گسترده‌ای دارد، توضیح داد که این روغن به دلیل داشتن زنجیره کوتاه اسیدهای چرب، از جمله روغن‌های مضر محسوب نمی‌شود.

رشیدی در خصوص محدودیت‌های مصرف روغن حیوانی بیان کرد که برای افراد زیر ۴۰ سال، مصرف این روغن با رعایت اعتدال، مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما برای افراد بالای ۴۰ سال و به‌خصوص کسانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای همچون بیماری‌های قلبی و عروقی هستند، مصرف آن باید با احتیاط و تحت نظر پزشک صورت گیرد. وی همچنین به غنی بودن روغن حیوانی از کلسترول اشاره کرد و هشدار داد که با وجود منشاء حیوانی و غیر مضر بودن کلسترول آن (در مقایسه با کلسترول برخی روغن‌های دیگر)، زیاده‌روی در مصرف آن توصیه نمی‌شود.

این متخصص تغذیه در مورد استفاده از روغن حیوانی در پخت و پز گفت: این روغن برای پخت و تفت دادن غذا مناسب است، اما سرخ کردن با آن به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. وی همچنین به جایگزینی چربی گوسفند (دنبه) به جای روغن اشاره کرد و افزود که استفاده از دنبه گوسفند برای سرخ کردن در حرارت بالا مناسب نیست و نمی‌توان آن را جایگزین سایر روغن‌ها در پخت و پز دانست. مصرف دنبه گوسفند به همراه گوشت مشکلی ندارد، اما مصرف زیاد و مستقل آن، به خصوص در سنین بالا، می‌تواند خطرات قلبی و عروقی را افزایش دهد. به طور خلاصه، استفاده از روغن حیوانی و چربی گوسفند باید با توجه به سن، سلامت فرد و نوع پخت و پز صورت گیرد و زیاده روی در مصرف هر دو، توصیه نمی‌شود.

مجله خبری روز آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *