خانه » دومینوی بی‌برقی و تعطیلی کشور از کجا شروع شد؟/ اهمال مدیریتی که دولت و اقتصاد کشور را بهم ریخت

دومینوی بی‌برقی و تعطیلی کشور از کجا شروع شد؟/ اهمال مدیریتی که دولت و اقتصاد کشور را بهم ریخت

0

بحران انرژی و تعطیلی‌های پیاپی، اقتصاد ایران را فلج کرده است. روزها و شب‌ها به جای کار و تحصیل، مردم در انتظار اطلاعیه‌های دولتی برای تمدید یا لغو تعطیلی‌ها هستند. این وضعیت بحرانی از بیش از یک ماه پیش آغاز شد، زمانی که سخنان یک مقام مسئول مبنی بر انتخاب بین تحمل آلودگی هوا و خاموشی‌ها، نگرانی‌ها را تشدید کرد.

ریشه اصلی مشکل به گفته رئیس جمهور، کمبود ذخایر سوخت و عدم برنامه‌ریزی مناسب برای زمستان است. این موضوع توسط نمایندگان مجلس نیز تایید شده و مالک شریعتی، نماینده تهران، از عدم اجرای تکالیف قانونی در زمینه ذخیره‌سازی، افزایش راندمان نیروگاه‌ها و بهبود کیفیت سوخت انتقاد کرد و بر لزوم پیگیری کمیسیون انرژی مجلس در این خصوص تاکید نمود.

امیرحسین ثابتی، نماینده دیگر تهران، حتی از استیضاح وزیر نفت به دلیل ترک فعل و عدم ذخیره‌سازی کافی گازوئیل از شهریور ماه خبر داد و این را عامل اصلی قطعی برق و تعطیلی‌های گسترده دانست. در حال حاضر، این بحران زنجیره‌ای از مشکلات را ایجاد کرده است. کمبود برق به تعطیلی ادارات، منازل، کارخانه‌ها و شهرک‌های صنعتی منجر شده و دولت به بهانه آلودگی هوا، تعطیلی سراسری را اعمال کرده است. این در حالی است که کشور در آستانه زمستان قرار دارد و نیاز به انرژی برای گرمایش افزایش یافته است.

برخی کارشناسان معتقدند که تمدید روزانه تعطیلی‌ها برای جلوگیری از سفرهای مردم و کاهش مصرف بنزین است. اما در واقع، ریشه این مشکل در اهمال کاری مدیریتی و عدم برنامه‌ریزی صحیح نهفته است. قطع برق، شهرک‌های صنعتی را نیز تحت تاثیر قرار داده و به اقتصاد کشور ضربه سنگینی وارد کرده است. بسیاری از واحدهای تولیدی با چند روز قطع برق در هفته روبرو هستند که باعث ضرر و زیان قابل توجهی برای کارفرمایان می‌شود.

این بحران همچون دومینویی در حال گسترش است و خسارات جبران‌ناپذیری را به دنبال دارد. تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات، به آموزش و اقتصاد لطمه زده، و پروژه‌های صنعتی را با مشکل مواجه کرده است. شهرک‌های صنعتی که باید برای بازار عید آماده شوند، با رکود تولید و کمبود برق دست و پنجه نرم می‌کنند.

مدیریت پیچیده و چندوجهی کشور، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و منظم است. تعطیلی سراسری به دلیل کمبود سوخت، نه تنها راه حلی مناسب نیست، بلکه تبعات منفی گسترده‌ای در آینده خواهد داشت. این اهمال‌کاری مدیریتی در حالی رخ می‌دهد که کشور با چالش‌های اقتصادی متعدد دست و پنجه نرم می‌کند و خود دولت نباید با بی‌تدبیری، به این مشکلات بیافزاید.

مجله خبری روز آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *