خانه » سیاستمدار آمریکایی که قربانی جنگ اوکراین شد

سیاستمدار آمریکایی که قربانی جنگ اوکراین شد

0

کاخ سفید در آستانه فروپاشی؟ اختلافات عمیق در حزب جمهوری‌خواه و پیامدهای آن بر سیاست آمریکا

نابسامانی‌های سیاسی آمریکا، به ویژه در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده، به اوج خود رسیده است. شکاف عمیق میان دو حزب حاکم بر این کشور، از حوزه اقتصاد تا سیاست خارجی و امنیت ملی، به بحرانی بی‌سابقه منجر شده است. این وضعیت، مردم آمریکا را از هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه نومید و سرخورده کرده است.

جنگ اوکراین که دولت آمریکا با هدف ایجاد آشوب و بی‌ثباتی در روسیه آغاز کرد، اکنون به طور غیرمنتظره‌ای به خود آمریکا بازگشته است. پرونده‌های قضایی ترامپ و پسران به اتهام تقلب مالی، طرح استیضاح بایدن به دلیل اتهامات فساد، و اکنون برکناری رییس مجلس نمایندگان، تنها گوشه‌ای از این آشفتگی است.

برکناری کوین مک‌کارتی، رییس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان، برای اولین بار در تاریخ این کشور، به مثابه زلزله‌ای سیاسی توصیف شده است. رسانه‌های غربی از این رویداد با واژه‌هایی چون “درماندگی”، “هرج و مرج”، و “جنگ داخلی” یاد می‌کنند. تصویب بودجه موقت به منظور جلوگیری از تعطیلی دولت فدرال، بهانه‌ای برای طرح برکناری مک‌کارتی از سوی نمایندگان تندرو حزب جمهوری‌خواه شد.

مک‌کارتی با ۲۱۶ رای مثبت در برابر ۲۱۰ رای منفی از سمت خود عزل شد. نمایندگان مخالف، وی را به نقض توافقات قبلی و ناتوانی در اداره مجلس متهم کردند. این در حالی است که مک‌کارتی زمستان گذشته پس از ۱۵ دور رای‌گیری به این سمت رسید.

حالا مک‌کارتی کوتاه‌ترین دوره ریاست مجلس نمایندگان را در تاریخ آمریکا از سال ۱۸۷۶ به این سو، با ۲۶۹ روز، به ثبت رسانده است. انتخاب رییس جدید مجلس، شاید چند هفته به طول بیانجامد و پاتریک مک‌هنری، به عنوان رییس موقت انتخاب شده است.

این اتفاق، واکنش‌های تندی را در میان سیاستمداران و رسانه‌ها به دنبال داشته است. علاوه بر توصیف این اتفاق به عنوان “شورش” و “آشوب”، دموکرات‌ها جمهوری‌خواهان را به ناتوانی در اداره کشور متهم کرده‌اند. با این حال، عده‌ای از هم حزبی‌های مک‌کارتی، از او حمایت کرده و برکناری وی را مایه بدتر شدن اوضاع می‌دانند.

تحلیل‌گران سیاسی برکناری مک‌کارتی را نشان از درماندگی حزب جمهوری‌خواه و احتمال از دست رفتن توانایی اداره موثر مجلس می‌دانند. یکی از رسانه‌های آمریکایی، ریاست مک‌کارتی را فاقد هرگونه نفوذ واقعی توصیف کرده و آن را نشانه‌ای از “هیچ‌انگاری” در حزب جمهوری‌خواه می‌داند.

از دیگر حواشی این ماجرا، دستور تخلیه دفتر نانسی پلوسی، رییس پیشین مجلس نمایندگان، از سوی سرپرست موقت مجلس است. پلوسی، این اقدام را انحرافی از سنت‌های دیرینه کنگره خوانده است.

مجله خبری روز آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *