۵ موردی که شاید دلیل خستگی شما باشند
## خستگی مزمن: دلایل و راهکارها
خستگی، یک تجربه رایج است که می تواند ریشه در عوامل متعددی مانند شرایط پزشکی، استرس یا مشکلات خواب داشته باشد. اگرچه در بسیاری از موارد می توان با تغییراتی در سبک زندگی، انرژی خود را بازیابی کرد، اما برای درمان دائمی خستگی، لازم است به ریشه مشکل پی برده شود.
**دلایل شایع خستگی:**
**1. استرس:** زندگی پر استرس امروز، منجر به افزایش خستگی در بسیاری از افراد شده است. بیماری همه گیر کووید-۱۹، تغییرات شغلی، مسئولیت های جدید، فشارهای مالی و محدودیت های اجتماعی تنها بخشی از این عوامل استرس زا هستند.
**2. تغییرات هورمونی در زنان:** نوسانات هورمونی، به ویژه در دوران یائسگی، می تواند منجر به تغییرات متابولیکی و اختلالات خواب شده و در نهایت خستگی را به همراه داشته باشد. کاهش سطح استروژن، باعث بروز گرگرفتگی و اختلالات خواب می شود.
**3. مشکلات تیروئید:** تیروئید، غده ای در گردن است که متابولیسم بدن را تنظیم می کند. کم کاری تیروئید، به معنای تولید ناکافی هورمون تیروئید است که می تواند منجر به احساس خستگی شود.
**4. رژیم غذایی نامناسب:** کمبود ویتامین D و B12 در رژیم غذایی می تواند انرژی فرد را کاهش دهد. کم آبی بدن نیز از دیگر دلایل خستگی است.
**5. عادات بد خواب:** نداشتن خواب کافی، شب زنده داری و تماشای بیش از حد صفحه نمایش در شب، از عواملی هستند که به طور مستقیم بر سطح انرژی افراد تأثیر منفی می گذارند.
**6. اختلالات خواب:** اختلالات خواب مانند آپنه انسدادی خواب، می تواند به دلیل انسداد راه هوایی در حین خواب، باعث وقفه های تنفسی شده و خواب را مختل کند.
**برای رهایی از خستگی، می توانید این موارد را در نظر بگیرید:**
* **مدیریت استرس:** تکنیک های آرامش بخش مانند مدیتیشن و یوگا را تمرین کنید.
* **رژیم غذایی سالم:** مصرف غذاهای غنی از ویتامین D و B12 مانند ماهی، تخم مرغ و لبنیات را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
* **خواب کافی:** سعی کنید برنامه خواب منظم و به موقع داشته باشید.
* **فعالیت بدنی:** ورزش منظم، حتی در حد پیاده روی روزانه، به افزایش انرژی شما کمک می کند.