خانه » کرمانشاه، قطب نوآوری غرب کشور: اعلام آمادگی پارک علم و فناوری برای نقش‌آفرینی ملی

کرمانشاه، قطب نوآوری غرب کشور: اعلام آمادگی پارک علم و فناوری برای نقش‌آفرینی ملی

0

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه با تشریح ظرفیت‌های چشمگیر این مجموعه و شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند تحت حمایت آن، از آمادگی کامل این نهاد برای ایفای ماموریت‌های کلان ملی در عرصه علم و فناوری خبر داد.

سیامک آزادی در دیدار مدیران معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با فعالان پارک علم و فناوری کرمانشاه، با اشاره به دو دهه فعالیت پربار این مجموعه اظهار داشت: «پارک علم و فناوری استان کرمانشاه از سال 1384 فعالیت خود را آغاز کرده و در طول این مدت توانسته است با حمایت از بیش از 805 واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان، نقش بسزایی در توسعه اکوسیستم نوآوری منطقه ایفا کند.»

وی با اعلام اینکه در حال حاضر 349 شرکت فناور به طور مستقیم زیر چتر حمایتی این پارک فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: «از مجموع 100 شرکت دانش‌بنیان فعال در استان کرمانشاه، 57 شرکت از حمایت‌های پارک علم و فناوری بهره‌مند هستند. این آمار نشان می‌دهد که کرمانشاه با دارا بودن بیشترین تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در غرب کشور، به یک قطب نوآوری در این منطقه تبدیل شده است و ما همچنان با جدیت در تلاش برای ارتقای این جایگاه هستیم.»

به گفته رئیس پارک علم و فناوری استان، تاکنون بیش از 850 محصول و خدمت فناورانه و دانش‌بنیان توسط شرکت‌های مستقر در این پارک به مرحله تجاری‌سازی رسیده و زمینه اشتغال برای 2700 نفر از متخصصان و فارغ‌التحصیلان استان فراهم شده است.

آزادی در ادامه سخنان خود به معرفی برخی از مهم‌ترین ساختارهای فناورانه تحت حمایت پارک علم و فناوری کرمانشاه پرداخت و از شتابدهنده صنایع شیمیایی، مرکز گیم و انیمیشن، مرکز نوآوری هوشمندسازی و اینترنت اشیا و مرکز توسعه گردشگری به عنوان بسترهای کلیدی برای رشد و توسعه فناوری در استان یاد کرد.

وی همچنین “برج فناوری” را به عنوان مهم‌ترین زیرساخت فناورانه استان معرفی کرد و افزود: «این برج با مساحتی بالغ بر 20 هزار متر مربع در 16 طبقه احداث شده و ظرفیت استقرار 110 واحد فناور و دانش‌بنیان را داراست. تاکنون 95 واحد در این برج مستقر شده‌اند و با تکمیل طبقات باقی‌مانده، شاهد استقرار شرکت‌های بیشتری خواهیم بود.» آزادی اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این زیرساخت حیاتی را بیش از 75 میلیارد تومان اعلام کرد.

رئیس پارک علم و فناوری استان، “مجتمع نوآوری” با مساحت 4000 متر مربع و 17 کارگاه تولیدی را از دیگر زیرساخت‌های مهم فناوری استان برشمرد و خاطرنشان کرد: «در این مجتمع، بیش از 28 محصول و خدمت فناورانه و دانش‌بنیان تولید و به بازار عرضه می‌شود.» وی همچنین از “مرکز نوآوری شهرستان سنقر و کلیایی” با 40 درصد پیشرفت فیزیکی به عنوان یکی دیگر از زیرساخت‌های در حال توسعه این مجموعه یاد کرد و برای تکمیل آن به 8 میلیارد تومان اعتبار نیاز دانست.

آزادی با اشاره به برنامه‌های آتی پارک علم و فناوری استان، از احداث “شهرک فناوری” در زمینی به مساحت 120 هکتار خبر داد و افزود: «طرح جامع این شهرک در حال تدوین است و در صورت تامین اعتبار 200 میلیارد تومانی، فاز اول آن به بهره‌برداری خواهد رسید. با افتتاح فاز اول، 40 واحد تولیدی فناور و دانش‌بنیان در این مجموعه مستقر خواهند شد و با تکمیل کل پروژه، زمینه استقرار 200 کارگاه تولیدی فناور و دانش‌بنیان فراهم می‌شود که تحولی عظیم در زیست‌بوم فناوری استان ایجاد خواهد کرد.»

رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه در بخش پایانی سخنان خود به تشریح برخی از مهم‌ترین درخواست‌ها جهت حمایت از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان استان و توسعه هرچه بیشتر زیست‌بوم فناوری و نوآوری پرداخت. وی ضمن درخواست اختصاص تسهیلات کم‌بهره به واحدهای فناور، نوپا و استارتاپ‌های استان، خواستار تخصیص کمک‌های بلاعوض برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای و دانش‌بنیان در استان شد.

آزادی همچنین پیشنهاد داد که ماموریت‌های ملی در زمینه صادرات محصولات دانش‌بنیان و فناور به کشور عراق به پارک علم و فناوری استان کرمانشاه به عنوان متولی این امر واگذار شود. وی همچنین خواستار حمایت از برنامه‌های توانمندسازی هزار نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی استان در حوزه‌های اولویت‌دار به منظور شکل‌گیری واحدهای نوپا و تامین نیروی انسانی متخصص مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور شد.

راه‌اندازی دبیرخانه استانی مواد 11 و 13 قانون جهش تولید دانش‌بنیان با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و تعیین نماینده‌ای از معاونت برای پیگیری امور شرکت‌های فناور و دانشگاهیان استان نیز از دیگر خواسته‌های رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه در این نشست بود.

مدیران معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری نیز در این نشست ضمن تقدیر از عملکرد پارک علم و فناوری استان کرمانشاه، قول مساعد دادند که با بهره‌گیری از اختیارات معاونت و ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان، حمایت همه جانبه‌ای را از این پارک و شرکت‌های دانش‌بنیان تحت حمایت آن به عمل آورند، که این امر می‌تواند گامی مهم در راستای تحقق اهداف توسعه فناوری و نوآوری در استان و کشور باشد.

مجله خبری روز آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *