خانه » داره‌شهر؛ قطب صیفی‌کاری ایران با بیش از ۸۰۰ هکتار زیر کشت

داره‌شهر؛ قطب صیفی‌کاری ایران با بیش از ۸۰۰ هکتار زیر کشت

0

شهرستان داره‌شهر در استان ایلام امسال بیش از ۸۰۰ هکتار از اراضی خود را به کاشت صیفی‌جات اختصاص داده است. خیار و طالبی این منطقه که از کیفیت بالایی برخوردارند، پیش از این در بازارهای داخلی به نام داره‌شهر شناخته شده و امروز به برند ملی تبدیل شده‌اند.

گستره کشت و سهم داره‌شهر

از مجموع بیش از ۸۰۰ هکتار صیفی‌کاری، حدود ۵۰۰ هکتار به خیار، ۲۵۰ هکتار به طالبی، ۵۰ هکتار به ملون و ۸ هکتار به گوجه‌فرنگی اختصاص دارد. بیش از ۹۰ درصد تولید خیار و طالبی استان ایلام در داره‌شهر صورت می‌گیرد و این نشان‌دهنده جایگاه ممتاز این شهرستان در شیلات و کشاورزی است.

عوامل موفقیت منطقه

  • خاک حاصل‌خیز و منابع آبی پایدار از رودخانه‌های سیمره و سیکان
  • استفاده از ارقام زودرس مقاوم به بیماری و روش‌های کنترل بیولوژیک آفات

این ترکیب طبیعی و علمی باعث شده کشاورزان داره‌شهر هر ساله محصولاتی مرغوب و پرسود برداشت کنند.

بیش از ۸۰۰ هکتار از اراضی دره‌شهر زیر کشت صیفی‌جات رفت
بیش از ۸۰۰ هکتار از اراضی دره‌شهر زیر کشت صیفی‌جات رفت

چالش‌ها و راهکارها

  • افزایش هزینه نهاده‌ها مانند بذر خارجی و کود و محدودیت تأمین آب
  • دخالت دلالان در بازار که مانع فروش عادلانه کشاورزان می‌شود

برای رفع این موانع، توسعه سامانه‌های آبیاری تیپ و ایجاد بازارچه‌های مستقیم فروش مورد نیاز است.

چشم‌انداز صادراتی

خیار و طالبی داره‌شهر علاوه بر تأمین بازار داخلی، ظرفیت بالایی برای صادرات به کشورهای همسایه دارد. با تسهیل صدور مجوزهای صادراتی و اتصال مستقیم تولیدکنندگان به تجار خارجی، می‌توان سطح زیرکشت و درآمد کشاورزان را در پنج سال آینده به‌طور قابل توجهی افزایش داد.

مجله خبری روزآنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *