خانه » حجت الاسلام رفیعی: محدثه بودن از ویژگی‌های حضرت معصومه(س) است

حجت الاسلام رفیعی: محدثه بودن از ویژگی‌های حضرت معصومه(س) است

0

## حضرت فاطمه معصومه (س): نمادی از کرامت و ولایت

حضرت فاطمه معصومه (س) ، خواهر بزرگوار امام رضا (ع) ، از چهره‌های درخشان تاریخ اسلام و از نمادهای ولایت و کرامت در نزد شیعیان است. او در سال 173 هجری قمری در مدینه چشم به جهان گشود و در سال 201 هجری قمری به سوی دیدار برادرش امام رضا (ع) در خراسان رهسپار شد. اما در راه بیمار گشت و در دهم ربیع الثانی در شهر قم جان به جان آفرین تسلیم کرد.

در برخی منابع علت رحلت حضرت معصومه (س) را مسمومیت و در برخی دیگر غم و اندوه ناشی از مرگ برادران و برادرزادگانش در ساوه به دست ماموران حکومت عباسی عنوان کرده‌اند.

**مقام کرامت حضرت معصومه (س)**

حجت الاسلام و المسلمین دکتر ناصر رفیعی، استاد حوزه علمیه، در این زمینه می‌گوید: “کرامت از صفات پروردگار و رسول الله (ص) و قرآن کریم است. کریم به کسی گفته می‌شود که مدام از او خیر به دیگران برسد و هیچ بدی و شری در زندگی او نباشد. انسان کریم اهل گذشت بوده و همواره سریع پاسخ درخواست‌ها را می‌دهد. ”

وی می افزاید: “حضرت معصومه (س) از این ویژگی برخوردار است. به این معنا که کسانی که به ایشان روی می‌آورند، نتیجه می‌گیرند از برکات وجود ایشان بهره مند می‌شوند. سراسر وجود حضرت معصومه (س) خیر است و انسان‌های بسیاری در جوار حرم ملکوتی ایشان متحول شدند. بزرگان زیادی در کنار این حرم سازندگی پیدا کردند. به یک معنا اصل انقلاب اسلامی مدیون شهر قم و امام راحل و علما و حوزه‌های علمیه است که شکل گیری آنها به برکت وجود مقدس حضرت معصومه (س) در قم بوده است. ”

**ویژگی های خاص حضرت معصومه (س)**

حجت الاسلام رفیعی پنج ویژگی خاص حضرت معصومه (س) را بر می‌شمارد:

* **هجرت:** حضرت معصومه (س) برای اینکه نزد امام و در کنار امام و با امام بودن تحقق پیدا کند از مدینه به ایران هجرت کردند.
* **ولایت پذیری:** حضرت معصومه (س) از ولایت امام (ع) دفاع می کرد.
* **محدثه بودن:** حضرت معصومه (س) روایتگر احادیث پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) بود.
* **مقام شفاعت:** حضرت معصومه (س) مقام شفاعت دارد.
* **عنایت چهار امام:** امامان معصوم از جمله امام صادق (ع)، امام کاظم (ع)، امام رضا (ع) و امام جواد (ع) به زیارت حضرت معصومه (س) سفارش کردند.

**حرم مطهر بانوی کرامت:**

حرم مطهر بانوی کرامت، قبری است که مراجع و بزرگان دین در برابرش خضوع می‌کنند. حضرت معصومه (س) ناقل احادیث ولایت هستند و این نشان از ولایت پذیری ایشان دارد. ویژگی دیگر حضرت عبودیت است که در طول ۱۷ روزی که در قم تشریف داشتند به عبادت مشغول بودند. همچنین حضرت معصومه (س) عالمه بود و بسیاری از مراجع زمانی که در زمینه مباحث علمی با بن بست مواجه می‌شدند به حضرت معصومه متوسل شده و آن گره علمی را باز می‌کردند.

**خاطرات از حضرت معصومه (س)**

مرحوم آیت الله مرعشی نجفی سالیان سال از نخستین افرادی بود که به زیارت حضرت می‌رفتند. در خاطرات ایشان است که فرمودند شبی خواب دیدم حضرت معصومه (س) می‌گوید “آقا سید شهاب به زیارت ما حرم بیا”. وقتی از خواب بلند. شدم ساعت را نگاه کردم به حسب ظاهر دیدم ساعت زیارت نیست و هنوز ساعتی مانده بود اما چون حضرت دستور داده بود راهی حرم شدم تا به درب حرم رسیدم دیدم گروهی از مردم پاکستان برای زیارت آمدند. آن شب بسیار سرد بود. کسی هم نبود در را باز کند و در را زدم و در باز شد. آنجا بود که متوجه شدم دلیل خواب من چه بود.

**سخن آخر**

علامه شوشتری می‌فرماید حضرت معصومه افضل اولاد موسی بن جعفر (ع) است. نکته دیگری که در زندگی این بانوی بزرگوار سبب شده ایشان ویژه باشد سفارش امام رضا (ع) به زیارت حضرت است.

مجله خبری روز آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *