خانه » بینی مصنوعی که میوه فاسد را تشخیص می‌دهد

بینی مصنوعی که میوه فاسد را تشخیص می‌دهد

0

## بینی الکترونیکی جدید: تشخیص سریع فساد میوه و غذا با هوش مصنوعی

دانشمندان در دانشگاه علم و صنعت نروژ (NTNU) موفق به ساخت یک بینی الکترونیکی جدید شده اند که می تواند میوه و غذای در حال فاسد شدن را با دقت بالایی تشخیص دهد. این فناوری از اکسیدگرافن برای شناسایی دقیق ترکیبات فرار موجود در هوا استفاده می کند.

مایکل چفنا، یکی از محققان این پروژه، با اشاره به استفاده گسترده از فناوری های ارتباطی در دنیای امروز، این فناوری را فرصتی برای توسعه کاربردهای جدید برای حسگرهای ارتباطی دانست. او با تاکید بر وجود چالش های متعدد در ساخت بینی های الکترونیکی، این حسگر جدید را به دلیل استفاده از یک پوشش ارزان قیمت و دقیق، در مقایسه با بینی های الکترونیکی قبلی، گامی قابل توجه در این حوزه می داند.

یو دانگ، محقق دکترای این پروژه، نتایج تحقیقات خود را در نشریه Sensors and Actuators B منتشر کرده است. این حسگر جدید با دقت 96.7 درصد، قادر به شناسایی گازهای مختلف است و در برخی موارد حتی از بهترین بینی های الکترونیکی موجود پیشی می گیرد.

ترکیبات آلی فرار، گازهایی هستند که به طور طبیعی در هوا یافت می شوند و به دلیل نقطه جوش پایین، در دماهای معمولی تبخیر می شوند. این ترکیبات که گاهی به طور مستقیم قابل تشخیص نیستند، توسط موجودات زنده از جمله گیاهان به عنوان سیگنال برای دفاع از خود در برابر آفات یا برقراری ارتباط استفاده می شوند.

از آنجایی که بسیاری از محصولات و مواد اطراف ما ترکیبات آلی فرار منتشر می کنند، شناسایی این گازها در محیط های مختلف می تواند بسیار دشوار باشد، به ویژه هنگامی که ایزومرهای مختلف در کنار هم وجود دارند.

محققان در حال حاضر این فناوری را برای تشخیص فساد در میوه ها و گوشت ها تست کرده اند و با آموزش الگوریتم ها برای شناسایی “اثر انگشت” منحصر به فرد هر گاز، به دنبال استفاده از این فناوری برای تشخیص بیماری ها نیز هستند.

مجله خبری روز آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *