خانه » اولین انتخاب برای درمان افسردگی این است

اولین انتخاب برای درمان افسردگی این است

0

## ورزش، نسخه ای برای سلامت روان!

مطالعات جدید محققان دانشگاه استرالیای جنوبی نشان می دهد که ورزش باید به عنوان درمان اصلی برای افسردگی و سایر اختلالات روانی در نظر گرفته شود. این تحقیقات جامع که بزرگترین بررسی در این زمینه تا به امروز است، ثابت می کند که فعالیت بدنی می تواند علائم خفیف تا متوسط افسردگی، اضطراب و ناراحتی روانی را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

طبق این پژوهش، ورزش حتی از درمان های دارویی و مشاوره نیز مؤثرتر است و تا 1.5 برابر اثرگذاری بیشتری دارد. محققان به این نتیجه رسیده اند که برنامه های ورزشی 12 هفته ای یا کوتاه تر می توانند علائم مربوط به مشکلات سلامت روان را به طور چشمگیری کاهش دهند.

بن سینگ، پژوهشگر اصلی این مطالعه، می گوید: ” نیازی به فعالیت بدنی شدید برای ایجاد تغییر مثبت در سلامت روان نیست.”

اختلالات سلامت روان، چالش بزرگی برای سلامت عمومی در سراسر جهان به شمار می رود. این اختلالات نه تنها سلامت فردی را تحت تاثیر قرار می دهند، بلکه بار مالی سنگینی بر جامعه تحمیل می کنند. مطالعات نشان می دهد که 1 نفر از هر 5 نفر در میانسالی با سطح بالایی از اضطراب و ناراحتی روانی دست و پنجه نرم می کند.

مطالعات گذشته نشان داده بودند که فعالیت بدنی به اندازه روان درمانی و درمان های دارویی در تسکین علائم افسردگی، اضطراب و سایر اختلالات روانی موثر است.

تیم تحقیقاتی این مطالعه، تمام پژوهش های منتشر شده تا سال 2022 را از 12 پایگاه داده الکترونیکی جمع آوری و تجزیه و تحلیل کرد. آنها 97 پژوهش را بررسی کردند که شامل 1039 کارآزمایی با بیش از 128119 شرکت کننده بود.

تحلیل این داده ها نشان می دهد که ورزش نسبت به روش های متداول درمان، مانند گفت وگو درمانی و دارو، تا 1.5 برابر در بهبود علائم افسردگی، اضطراب و ناراحتی روانی موثرتر عمل می کند.

سینگ می افزاید: “تمام انواع فعالیت های بدنی، از جمله ورزش های هوازی مانند پیاده روی، تمرینات قدرتی، پیلاتس و یوگا، در بهبود سلامت روان مفید هستند.”

نتایج نشان می دهد که برخی از انواع ورزش ها تاثیرگذاری بیشتری در درمان انواع مختلف اختلالات روانی دارند. به عنوان مثال، یوگا و سایر تمرینات ذهن و بدن به طور خاص در کاهش اضطراب موثرتر هستند، در حالی که تمرینات قدرتی در درمان افسردگی نتایج قابل توجهی نشان می دهد.

این مطالعه نشان می دهد که فعالیت بدنی با شدت بالا برای بهبود افسردگی و اضطراب مناسب تر است. همچنین مشخص شد که برنامه های ورزشی طولانی مدت نسبت به برنامه های کوتاه مدت و متوسط تاثیرگذاری کمتری دارند.

مطالعه نشان داده است که زنان باردار یا تازه مادران، افراد مبتلا به افسردگی، اچ آی وی و بیماری کلیوی و افراد سالم بیشترین بهره را از ورزش می برند.

یافته های این مطالعه به طور کامل جایگزین دارو و درمان را نمی گیرد، بلکه نشان می دهد که ورزش نیز یک درمان مهم و شایسته توجه است.

ورزش علاوه بر بهبود سلامت روان، به عنوان راهی برای درمان چاقی نیز شناخته شده است. مطالعات پیشین نشان داده اند که ورزش در اواخر صبح به دلیل افزایش متابولیسم و سوزاندن چربی، از نظر کاهش وزن موثرتر از ورزش در اواخر عصر است. این امر می تواند برای افراد دارای اضافه وزن مفید باشد.

مجله خبری روز آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *