۱۵ درصد قربانیان تصادفات در ایران کودک هستند
در ایران و جهان، امراض غیر واگیر و به ویژه بیماریهای قلبی عروقی، اصلیترین عامل مرگ و میر هستند. بعد از آن، حوادث و تصادفات قرار دارند که بیشترین قربانیان آنها را گروه سنی 5 تا 29 سال تشکیل میدهند. طبق اظهارات حسین کرمانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، 12 تا 15 درصد از کشتهشدگان تصادفات را کودکان تشکیل میدهند. این در حالیست که در برنامههای جوانی جمعیت، تمرکز بر افزایش موالید و سلامت جامعه است، اما تصادفات، بخش قابل توجهی از نیروی جوان و مولد کشور را از دست میدهند.
ایشان با اشاره به نقش حیاتی اورژانس در حفاظت از سلامت مصدومان حوادث رانندگی، گفتند: بخش زیادی از نیروی جوان و متخصص کشور قبل از رسیدن به اوج بهرهوری خود و در سنین جوانی، جان خود را از دست میدهند. اورژانس میتواند با اقدامات پیشگیرانه و امدادرسانی سریع، نقش موثری در حفظ سلامت جوانان در حوادث و سوانح ایفا کند.
کرمانپور ضمن اشاره به افزایش نگران کننده خشونت علیه کادر درمان، نیروهای اورژانس پیش بیمارستانی را در خط مقدم این خشونتها دانست. وی افزود: پرسنل اورژانس در موقعیتهای پرخطر و تنشزا مانند درگیریها، مشاجرات و حوادث خانوادگی حضور دارند و متاسفانه مواجهه با خشونت کلامی و فیزیکی برای آنها اجتناب ناپذیر است.
وی تاخیر در رسیدن به محل حادثه به دلیل موانعی مانند تماسهای مزاحم برای 115 یا اشغال خطوط اضطرار توسط خودروهای شخصی را تشدید کننده این مشکل دانست. به گفته ایشان، برخی افراد با تحمل پایین و هیجان بالا، بدون توجه به وظیفه انسانی و نوع خدمت رسانی پرسنل اورژانس، اقدام به اعمال خشونت علیه آنان میکنند.
کرمانپور با ابراز تاسف از شهادت “نورا” یکی از پرسنل اورژانس در جنوب کشور که در حین امدادرسانی به یک نزاع طایفهای به شهادت رسید، بر ضرورت مشارکت مردم در کاهش خشونت علیه کادر درمان تاکید کرد. وی با بیان اینکه جایگزینی نیروهای متخصص حوزه سلامت سالها زمان میبرد، از مردم خواست تا در اجرای “پویش زخم سپید” که با هدف کاهش خشونت علیه کادر درمان راهاندازی شده است، همکاری کنند. هدف این پویش کاهش حداقل 50 درصدی خشونت علیه کادر درمان در سال آینده است.