خانه » مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا: این اثر به اندازه بیستون و تاق‌بستان ظرفیت جذب گردشگر دارد اما مغفول مانده است

مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا: این اثر به اندازه بیستون و تاق‌بستان ظرفیت جذب گردشگر دارد اما مغفول مانده است

0

مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا با انتقاد از وضعیت نامناسب این محوطه تاریخی، تاکید کرد که این اثر باستانی از سالیان گذشته مورد بی‌توجهی مسئولین استان کرمانشاه قرار گرفته است.

مرتضی گراوند در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، ضمن اشاره به برنامه‌ریزی برای ادامه کاوش‌های باستان‌شناسی در معبد آناهیتا، از درخواست اعتبار دو میلیارد تومانی برای این منظور در سال جاری خبر داد. وی همچنین در جریان سفر اخیر استاندار کرمانشاه به شهرستان کنگاور، برآورد اعتبار مورد نیاز برای کاوش و مرمت باستان‌شناسی ۵۰ درصد از محوطه معبد آناهیتا را حدود ۴۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و ابراز امیدواری کرد که با تامین این اعتبار در بازه زمانی چهار تا پنج ساله، تحولی چشمگیر در این محوطه باستانی رخ دهد.

گراوند با بیان اینکه معبد آناهیتا از نظر معماری و ساختار، جایگاه بسیار مهمی در دنیای باستان‌شناسی دارد، متاسفانه از عدم توجه کافی به این اثر انتقاد کرد. وی با اشاره به بازدید تنها حدود هفت هزار نفر از این محوطه در نوروز امسال، این تعداد را برای اثری با این عظمت ناکافی دانست و خواستار افزایش آمار بازدیدکنندگان شد.

مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا با تاکید بر اینکه از این محوطه به عنوان تخت جمشید غرب ایران یاد می‌شود، افزود: همان میزان که تاق بستان و بیستون توانایی جذب گردشگر دارند، معبد آناهیتا نیز از این ظرفیت برخوردار است، اما نیازمند تغییر در نوع نگاه و میزان اعتبار تخصیص یافته به آن است.

وی خاطرنشان کرد: عموم مردم ممکن است در نگاه اول به محوطه آناهیتا تنها توده‌ای از سنگ‌ها را ببینند، اما باستان‌شناسان و علاقه‌مندان به آثار تاریخی به شاهکار معماری نهفته در آن و توانمندی گذشتگان در برش و انتقال سنگ‌های عظیم به این مکان پی خواهند برد.

گراوند با تاکید بر ضرورت اولویت‌بندی آثار باستانی استان، خواستار تخصیص اعتباری مشابه تاق بستان و بیستون به معبد آناهیتا شد و توزیع اعتبارات بر اساس نیاز آثار و نه صرفاً میزان شهرت آن‌ها را ضروری دانست. وی همچنین با اشاره به نیاز مبرم معبد آناهیتا به کاوش‌های گسترده باستان‌شناسی، از بی‌توجهی استان و عدم مطالبه‌گری مردم نسبت به وضعیت این اثر در سال‌های گذشته انتقاد کرد.

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، گراوند از مصوبه سفر اخیر استاندار به کنگاور مبنی بر تخصیص اعتبار برای تکمیل موزه باستان‌شناسی معبد آناهیتا خبر داد و اعتبار مورد نیاز برای این پروژه شامل موزه مردم‌شناسی و موزه سنگ را حدود پنج میلیارد تومان اعلام کرد. وی ابراز امیدواری کرد که با تخصیص دو میلیارد تومان اعتبار مصوب در گام اول، بتوان طرح محتوایی آماده شده از سال ۱۳۹۷ را پس از سال‌ها بلاتکلیفی به مرحله اجرا درآورد و ظرف سه تا چهار ماه، این ساختمان دو طبقه را به یک موزه استاندارد تبدیل کرد. طبقه اول این موزه به موزه مردم‌شناسی و سنگ و طبقه دوم به موزه باستان‌شناسی اختصاص خواهد یافت.

مجله خبری روز انلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *