داروهای ضد افسردگی اعتیاد آورند؟
## افسردگی: از ناامیدی تا درمان
افسردگی، یک بیماری جدی و شایع است که افراد را در تاریکی ناامیدی و میل به نبودن غوطه ور می کند. افسرده ها اغلب با دید منفی به زندگی نگاه می کنند و دچار عذاب وجدان می شوند. اما چرا این اتفاق می افتد؟ به چه دلیل افراد دیگر از هیچ چیز خوشحال نمی شوند و از شادی دور می مانند؟
واقعیت این است که افسردگی شوخی نیست و نیازمند توجه و درمان جدی است. این بیماری در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان متفاوت است و روش درمان آن نیز متناسب با هر گروه سنی، متفاوت خواهد بود.
با توجه به افزایش استفاده از فضای مجازی، رشد تکنولوژی و فردگرایی، رابطه انسان ها با یکدیگر به شدت ضعیف شده است. این فردگرایی، یکی از هزاران تبعات منفی جامعه مدرن است که افسردگی را تشدید می کند.
**آیا داروهای ضد افسردگی اعتیاد آور هستند؟**
در روانشناسی از اصطلاحاتی مانند همدلی (امپتی) و همدردی (سیمپتی) استفاده می شود. همدلی به معنای درک رنج و درد دیگران است و همدردی یعنی با رنج آنها همراه شدن.
برای غلبه بر احساسات منفی، باید تکنیک های مختلفی را یاد بگیریم. با درک و همراهی با افراد افسرده و بیمار، خودمان را درگیر رنج آنها می کنیم و ممکن است به درمان نیاز پیدا کنیم.
در مورد اعتیاد آور بودن داروهای ضد افسردگی، می توان گفت که هر داروی شیمیایی می تواند وابستگی ایجاد کند. اما استفاده از دارو تحت نظر پزشک، می تواند از بروز این وابستگی جلوگیری کند. داروهای ضد افسردگی برای افرادی که به تازگی دچار افسردگی شده اند، به مدت شش ماه تجویز می شود و باید با نظارت روانپزشک استفاده شوند.
**حملات اضطرابی: شایع ترین اختلال اضطرابی در جهان**
حملات اضطرابی یا پنیک اتک، یکی از شایع ترین اختلالات اضطرابی در جهان است که به سرعت به درمان پاسخ می دهد، اما مجدداً عود می کند و نیازمند درمان قطعی است.
حملات اضطرابی ناشی از عدم تعادل سیستم سمپاتیک و پاراسمپاتیک مغز است و به مکانیسم های ناخودآگاه نیز ربط دارد. این حملات به مرگ نمی انجامد و هیچ ارتباطی با بیماری های قلبی و عروقی ندارد.
**باورهای اشتباه درباره افسردگی**
بسیاری از افراد معتقدند که افسردگی هرگز خوب نمی شود و درمان قطعی برای آن وجود ندارد. همچنین به افرادی که دچار افسردگی هستند برچسب “دیوانه” می زنند.
اما این باورها کاملاً اشتباه است. افسردگی مانند سایر بیماری ها، قابل درمان است و با درمان مناسب، به طور کامل بهبود پیدا می کند.
یک باور اشتباه دیگر این است که افسردگی خود به خود خوب می شود و نیازی به درمان ندارد. افسردگی یک بیماری جدی است و اگر به موقع درمان نشود، می تواند عواقب جدی به دنبال داشته باشد.
**سخن آخر**
افسردگی یک بیماری قابل حل و درمان است. با گفتگو، برون ریزی احساسات، و دنبال کردن درمان مناسب، می توان از شر این بیماری خلاص شد.