تکرار یک اشتباه کلامی توسط رئیس جمهور/ دانشجو بودن قداست نمیآورد
## آیا دانشجو همیشه حق با اوست؟
اخیراً رئیس جمهور در سخنانی اظهار داشتند که “نمیشود با دانشجو برخورد مناسبی داشت و او از ما دور شود و ما را قبول نکند، مشکل آن دانشجو نیست، مشکل ما هستیم که بلد نیستیم با رفتارمان به او اخلاق و انسانیت و عدالت و انصاف و صداقت را نشان دهیم …”
ایشان پیشتر در مراسم تکریم و معارفه وزیر علوم نیز گفته بودند: “دانشجو نمیتواند آدم بدی باشد. دانشجو کسی است که فردای مملکت ماست”.
درست است که وظیفه داریم سخنان رئیس جمهور را به بهترین نحو تفسیر کنیم و بگوییم که منظور ایشان جذب دانشجویان با رفتار و اخلاق مناسب است. اما به کارگیری برخی عبارات و جملات نیازمند دقت نظر بیشتر است تا به دور از واقعیت و بدون عوارض ناخواسته باشد.
آیا میتوان دانشجو را بدون هیچ نقصی تصور کرد؟ آیا ممکن نیست دانشجو نیز مانند هر انسان دیگری در معرض لغزش و خطا باشد؟ آیا نباید پذیرفت که دانشجویان هم میتوانند تصمیمات اشتباه بگیرند، در برابر حقیقت مقاومت کنند و حتی به مسیر خطا و انحراف کشیده شوند؟
سخنان رئیس جمهور این طور القا میکند که اگر دانشجویی از ما فاصله گرفت و ما را نپذیرفت، حتماً مشکل از طرف ماست!
آیا فراموش کردهایم که حتی پیامبر اکرم و ائمه معصومین با وجود عصمت و کمال انسانی، با مخالفت و دشمنی برخی افراد مواجه بودند؟
ارتباط برقرار کردن با دانشجویان و تاثیرگذاری بر آنها، یک مسیر یک طرفه نیست. ما وظیفه داریم با اخلاق و رفتار مناسب، دانشجویان را جذب کنیم، اما آنها نیز باید پذیرای این ارتباط باشند و مانع از تاثیرگذاری مستقیم و غیر مستقیم بر خود نشوند.
نکته آخر اینکه، مسئولین باید مراقب باشند که با سخنان خود در مورد دانشجویان، آنها را به اصطلاح “جوگیر” نکنند! دانشجو نباید گمان کند که چک سفید امضایی به او داده شده و همیشه حق با اوست.
چنین برداشتی میتواند عوارض جدی و بعضاً جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.