خانه » آینده سیاسی مبهم گروه‌های برانداز سوریه

آینده سیاسی مبهم گروه‌های برانداز سوریه

0

نقش ترکیه در فروپاشی سوریه و پیامدهای آن برای محور مقاومت

یک کارشناس مسائل غرب آسیا، مدعی شد که ترکیه با هماهنگی آمریکا و رژیم صهیونیستی، نقش محوری در سقوط دولت دمشق ایفا کرده است. هدف اصلی از این اقدام، نه جلوگیری از تجزیه سوریه، بلکه قطع ارتباط تهران با جبهه مقاومت از طریق خط امدادی میان تهران، بیروت و فلسطین بوده است. این تحلیلگر با اشاره به سخنان اخیر رهبری مبنی بر نقش‌آفرینی یک کشور همسایه سوریه در این ماجرا، ترکیه را ابزاری در دست قدرت‌های بزرگ دانست که فاقد وزن سیاسی قابل توجهی است.

این نظریه بر اساس کتاب “مبارزه با تروریسم” اثر بنیامین نتانیاهو که در سال ۱۹۹۶ منتشر شده، تقویت می‌شود. در این کتاب، هفت کشور از جمله سوریه، لبنان، عراق و سودان به عنوان موانع طرح‌های اسرائیل معرفی شده‌اند که باید از بین بروند. به گفته این کارشناس، هرج و مرج منطقه‌ای به نفع منافع اقتصادی ترکیه است، زیرا این کشور با مشکلات اقتصادی و عدم محبوبیت رجب طیب اردوغان دست و پنجه نرم می‌کند. بنابراین، اردوغان برای منحرف کردن افکار عمومی به دنبال تشدید بحران در منطقه است.

این تحلیلگر همچنین بر فقدان اراده ترکیه برای حفظ تمامیت ارضی سوریه تاکید کرد. وی مدعی شد که ترکیه با استفاده از گروه‌های معارض و تروریستی مانند تحریرالشام، خود آغازگر سقوط دولت سوریه بود و سال‌ها در امور داخلی این کشور دخالت می‌کرد. توهم احیای امپراتوری عثمانی، در مواضع و توییت‌های دختر اردوغان نیز قابل مشاهده است.

این کارشناس، آینده سیاسی مبهمی را برای گروه‌های برانداز در سوریه پیش‌بینی کرد و اظهار داشت که اختلافات ایدئولوژیک و وابستگی به بازیگران خارجی، ثبات سیاسی را در سوریه غیرممکن می‌سازد. تنها وجه اشتراک این گروه‌ها در آن مقطع، سقوط بشار اسد بود. اما پس از آن، اختلافاتشان بر سر نوع حکومت و آینده سوریه بروز خواهد کرد.

سقوط سوریه به عنوان بخشی از طرح آمریکا و اسرائیل برای ناامن سازی منطقه و تضعیف محور مقاومت ارزیابی شد. سوریه به عنوان مانعی مهم در مسیر اهداف اسرائیل در منطقه، مورد هدف قرار گرفت. این کارشناس معتقد است که مقاومت اسلامی، علی‌رغم این تحولات، همچنان نقش مهمی در منطقه ایفا خواهد کرد و با تکیه بر تجربه مبارزه در عراق، لبنان و یمن، به بلوغ و توسعه بیشتری دست خواهد یافت.

در رابطه با بازطراحی جبهه مقاومت پس از سقوط سوریه، وی به مقاومت حزب الله لبنان اشاره کرد و آن را جزئی جدانشدنی از بافت سیاسی و اجتماعی لبنان دانست. به باور این کارشناس، مقاومت اسلامی ایدئولوژی مقابله با اشغالگری است که ریشه در فلسطین دارد و از انتفاضه اول تاکنون به بلوغ رسیده است. وی پیش‌بینی کرد که مقاومت اسلامی با تکامل بیشتر خود، در عرصه بین‌المللی نیز نقش پررنگ‌تری ایفا خواهد کرد.

مجله خبری روز آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *