خانه » آغوز، نخستین واکسن نوزاد: اهمیت تغذیه با شیر مادر

آغوز، نخستین واکسن نوزاد: اهمیت تغذیه با شیر مادر

0

اهمیت تغذیه با شیر مادر و به ویژه آغوز، اولین شیر تولید شده توسط مادر، بارها مورد تأکید متخصصان قرار گرفته است. این شیر غنی از مواد مغذی و پادتن‌ها، نقش حیاتی در سلامت نوزاد ایفا می‌کند.

دکتر اسدالله فتحی‌پور، متخصص اطفال، در گفتگو با خبرنگار مهر، با تأکید بر اهمیت شیر مادر، آغوز را نوعی واکسن طبیعی برای نوزادان دانست. وی افزود: “اگر بشر بتواند معادل شیر مادر را تولید کند، این کشف به اندازه کشف آنتی‌بیوتیک‌ها مهم خواهد بود.”

چرا شیر مادر اینقدر مهم است؟

  • تغذیه کامل: شیر مادر تمام مواد مغذی مورد نیاز نوزاد را در ماه‌های اولیه زندگی تأمین می‌کند.
  • تقویت سیستم ایمنی: آغوز حاوی مقادیر زیادی پادتن است که به نوزاد در مقابله با عفونت‌ها کمک می‌کند.
  • جلوگیری از بیماری‌ها: تغذیه با شیر مادر خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها مانند اسهال، عفونت‌های گوش و آلرژی را کاهش می‌دهد.
  • ارتباط عاطفی: شیر دادن به نوزاد، پیوند عاطفی قوی بین مادر و نوزاد ایجاد می‌کند.
  • مزایای مادر: شیردهی به مادر نیز فوایدی مانند کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه و تخمدان، کاهش خونریزی بعد از زایمان و بهبود سریع‌تر وضعیت بدنی را دارد.

چرا آغوز اینقدر مهم است؟

آغوز، اولین شیر تولید شده توسط مادر، غنی از پروتئین، ویتامین‌ها، مواد معدنی و پادتن‌ها است. این مواد مغذی به نوزاد کمک می‌کنند تا سیستم ایمنی خود را تقویت کرده و در برابر بیماری‌ها مقاوم شود. به همین دلیل، آغوز را می‌توان اولین واکسن نوزاد دانست.

با احترام ، مجله خبری روز آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *