مصرف ۲.۵ لیتر آب در روز برای جلوگیری از سنگ کلیه
در پانزدهمین کنگره سالانه انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران، دکتر محمد هادی رادفر، متخصص اورولوژی، به بررسی علل و عوامل پیشگیری از سنگ کلیه در کودکان پرداخت. وی با اشاره به شیوع کمتر سنگ کلیه در کودکان نسبت به بزرگسالان، نقش اختلالات متابولیکی را در افزایش احتمال ابتلا به این عارضه در کودکان برجسته کرد.
رادفر، وجود ناهنجاریهای ساختاری در دستگاه ادراری مانند برگشت ادرار یا انسداد مجاری ادراری را از دیگر عوامل خطر ساز در کودکان معرفی نمود. وی تأکید کرد که در غیاب این عوامل زمینه ساز، احتمال ابتلای کودکان به سنگ کلیه بسیار پایین است.
این متخصص اورولوژی سبک زندگی و رژیم غذایی را نیز به عنوان عوامل موثر در ایجاد سنگ کلیه هم در کودکان و هم در بزرگسالان مطرح کرد. به گفته وی، کم تحرکی، رژیم غذایی نامناسب، مصرف کم مایعات، و بالاخص مصرف بالای گوشت و نمک از عوامل افزایش دهنده خطر هستند. در مقابل، رژیم غذایی غنی از میوه جات، سبزیجات و غذاهای دریایی (رژیم مدیترانه ای) می تواند از بروز سنگ کلیه پیشگیری نماید.
رادفر بر اهمیت مصرف روزانه ۲ تا ۲.۵ لیتر مایعات، به ویژه برای افرادی که سابقه سنگ کلیه دارند، تأکید کرد. ورزش منظم نیز به عنوان یک عامل مؤثر در کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه معرفی شد. وی در پایان، به تاثیر کم املاح آب آشامیدنی بر خطر سنگ کلیه اشاره کرد و بر اهمیت میزان مصرف آب به جای نگرانی در مورد ترکیبات آن تأکید نمود.
گفتنی است، این کنگره با حضور پزشکان و متخصصین داخلی و خارجی در هتل قلب تهران برگزار گردید.